Пелетна камина Ravelli с водна риза HRV 100 Globe

Цена: 5 200,00 BGN
+ -
Моля, изберете:

  МОЩНОСТ: 12.1 KW      ОТОПЛЯЕМИ: 310 M³   РАЗХОД: 1 - 2,7 КГ/Ч

 

Камина на пелети с водна риза HRV 100 Globe

✓ Фабрично вградена Ravelli Dynamic System(RDS) система за регулиране на процеса на горене

✓ Странични стоманени панели комбинирани в горна и долна част с керамични елементи

✓ Горен капак от чугун

✓ Специално заоблено топлоустойчиво керамично стъкло, издържащо до 750°С

✓ Автоматична система за предпазване на нагар по стъклото

✓ Предна вентилация с възможност за деактивиране

✓ Керамична запалка

✓ Управление на камината на пелети чрез GSM (допълнителна опция)

✓ Дистанционно управление Тоuch  с дисплей 

✓ Автоматична механична  система за почистване на горелката

✓ Вградена електронна  циркулационна помпа Wilo

✓ Вграден разширителен съд

✓ Вграден предпазен клапан

✓Вграден електронен манометър

 

Вградена автоматична механична система за почистване на горелката. Патентованият механизъм от Равели, който на ротационен принцип  периодично почиства горелката на определен период от време, позволява абсолютно безпроблемна работа на камината дори и с некачествени пелети, които в друг случай биха приничили задръстване и спиране на уреда. Благодарение на същият механизъм е гарантирано максимално дълго време на работа на пелетната камина без намеса от страна  на потребителя.При пелети от среден клас е възможно уреда да работи автономно без нужда от почистване  на горивната камера и горелката около месец. 

Вградена патентована RDS система (Ravelli Dynamic system). Революционна система за саморегулиране на горивните параметри, осигурява оптимална работа и сигурност на камината на пелети. Самата система променя константно подаването на необходимият въздух за горене, на база едрина, плътност на пелетите и моментната тяга на комина, като гарантира винаги оптимално добър горивен процес. Без необходимост от допълнителни настройки при смяна пелети, самата система гарантира перфектен горивен процес във всеки един момент,чисто и икономично горене.

Вграден преден центробежен вентилатор за топъл въздух, с възможност за регулиране на силата на обдухване или при необходимост неговото деактивиране.

Дистанционно управление Touch screen с вграден сензор за стайна температура. При необходимост самото дистанционно може да се ползва и като безжичен стаен термостат. Пълен контрол над всички функции на камината без значение къде се намирате във вашето жилище. 

Подобрен софтуер за контрол на горивния процес. Използва се сонда за измерване на температурата на горене и дава възможност за по-надежден и бърз контрол на фазите на запалване, изключване и автоматично повторно запалване на камината.

Безпроблемно палене дори и при влажни пелети благодарение на керамична запалка достигаща температури от 1200° . Живота на керамичната запалка достига до 12000 запалвания. 

Подробно описание
Подробно описание

Технически параметри на продукт Камина на пелети с водна риза HRV 100 Globe
Максимална мощност 12,1 kW/h
Отдавана мощност към водата 10.1kW/h
Ефективност 91.20%
Консумация на пелети 1 – 2,7 kg/h
Автономия на горене min/max(h) 8 - 22
Електрическа консумация 75 W
Димоотвод ф 80
Вместимост на резервоар за пелети 23 kg
Тегло 210 kg
Размери (ШхВхД) 605 х 1148 х 618 mm

 

 

Технологии използвани при Камина на пелети с водна риза HRV 100 Globe


Ash tray

Практично и удобно отделение за пепел.

Cast Majolica Body

Използването на фина керамика (майолика) при облицовката на някои модели, освен имайки естетически резултат, спомага за допълнително отдаване на топлината.

Ceramic Resistance

Гарантира изключително кратки срокове на запалване, постигайки температури около 1200 градуса. Има висока енергийна ефективност и надеждност за дълъг период от време, с висока устойчивост към топлинен стрес и корозия.

Clear

Канал от допълнителен въздух създава въздушна възглавница между пламъка и стъклото на камината на пелети, осигурявайки чистота и предпазване от полепване на сажди.

Gprs Kit

Удобството да включвате, изключвате, или да настроите печката на пелети, изпращайки обикновен SMS съобщение от нашия личен мобилен телефон.

Intelligent Brazier

Изключително ефикасна автоматична механична система за почистване на горелката на камината или котела. Дава възможност за работа на камината и с по-некачествени пелети, а интервенция от страна на потребителя е сведена до минимум.

Radio Waves

Дистанционно управление Touch screen работещо на радио вълни, което позволява управление на камината и от помещения, които не са в непосредствена близост до уреда.

Ravelli Dynamic System

Революционна система за саморегулиране на горивните параметри, осигурява оптимална работа и сигурност на камината на пелети. Самата система променя константно подаването на необходимият въздух за горене, на база едрина, плътност на пелетите и моментната тяга на комина.

Timer

Система за автоматично включване/изключване на камината на пелети, оптимизирайки използването й в рамките на деня и седмицата.

Сонда "К"

Засича температурата в горивната камера и дава възможност за по-надежден и бърз контрол на фазите на запалване, изключване и автоматично повторно запалване на камината.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!