Пелетна камина Ravelli с водна риза HRV 160 DESIGN

Цена: 6 500,00 BGN
+ -
Моля, изберете:

  МОЩНОСТ: 21 KW      ОТОПЛЯЕМИ: 450 M³   РАЗХОД: 1,5 - 4,3 КГ/Ч

 

HRV 160 DESIGN - пелетна камина с водна риза

✓ Фабрично вградена Ravelli Dynamic System(RDS) система за регулиране на процеса на горене

✓ Премиум дизайн  - изцяло декорирана със заоблени стъклени панели

✓ Горен капак от чугун

✓ Специално заоблено топлоустойчиво керамично стъкло, издържащо до 750°С

✓ Автоматична система за предпазване на нагар по стъклото

✓ Предна вентилация с възможност за деактивиране

✓ Керамична запалка

✓ Управление на камината на пелети чрез Wi-FI модул  (допълнителна опция)

✓ Дистанционно управление Тоuch  с дисплей 

✓ Автоматична механична  система за почистване на горелката

✓ Вградена електронна  циркулационна помпа Wilo

✓ Вграден разширителен съд

✓ Вграден предпазен клапан

✓ Вграден електронен манометър

 

Вградена автоматична механична система за почистване на горелката. Патентованият механизъм от Равели, който на ротационен принцип  периодично почиства горелката на определен период от време, позволява абсолютно безпроблемна работа на камината дори и с некачествени пелети, които в друг случай биха приничили задръстване и спиране на уреда. Благодарение на същият механизъм е гарантирано максимално дълго време на работа на пелетната камина без намеса от страна  на потребителя.При пелети от среден клас е възможно уреда да работи автономно без нужда от почистване  на горивната камера и горелката около месец. 

Вградена патентована RDS система (Ravelli Dynamic system). Революционна система за саморегулиране на горивните параметри, осигурява оптимална работа и сигурност на камината на пелети. Самата система променя константно подаването на необходимият въздух за горене, на база едрина, плътност на пелетите и моментната тяга на комина, като гарантира винаги оптимално добър горивен процес. Без необходимост от допълнителни настройки при смяна пелети, самата система гарантира перфектен горивен процес във всеки един момент,чисто и икономично горене.

Вграден преден центробежен вентилатор за топъл въздух, с възможност за регулиране на силата на обдухване или при необходимост неговото деактивиране.

Дистанционно управление Touch screen с вграден сензор за стайна температура. При необходимост самото дистанционно може да се ползва и като безжичен стаен термостат. Пълен контрол над всички функции на камината без значение къде се намирате във вашето жилище. 

Подобрен софтуер за контрол на горивния процес. Използва се сонда за измерване на температурата на горене и дава възможност за по-надежден и бърз контрол на фазите на запалване, изключване и автоматично повторно запалване на камината.

Безпроблемно палене дори и при влажни пелети благодарение на керамична запалка достигаща температури от 1200° . Живота на керамичната запалка достига до 12000 запалвания. 

Подробно описание
Подробно описание

Технически параметри на продукт HRV 160 DESIGN - пелетна камина с водна риза
Максимална мощност 7 - 21 kW
Отдавана мощност към водата 5,1 - 16,2 kW
Ефективност 92,4 - 95,3
Консумация на пелети 1,5 - 4,3
Автономия на горене min/max(h) 6 - 19
Електрическа консумация 42
Димоотвод 80
Вместимост на резервоар за пелети 25 Kg
Тегло 140 Kg
Размери (ШхВхД) 1240 - 630 - 680 mm

 

 

Технологии използвани при HRV 160 DESIGN - пелетна камина с водна риза


Touch Remote

Дистанционно управление с вграден термостат. Позволява директен контрол над камината и от помещения които не са в непосредствена близост.

Ash tray

Практично и удобно отделение за пепел.

Cast Majolica Body

Използването на фина керамика (майолика) при облицовката на някои модели, освен имайки естетически резултат, спомага за допълнително отдаване на топлината.

Ceramic Resistance

Гарантира изключително кратки срокове на запалване, постигайки температури около 1200 градуса. Има висока енергийна ефективност и надеждност за дълъг период от време, с висока устойчивост към топлинен стрес и корозия.

Clear

Канал от допълнителен въздух създава въздушна възглавница между пламъка и стъклото на камината на пелети, осигурявайки чистота и предпазване от полепване на сажди.

Ravelli Dynamic System

Революционна система за саморегулиране на горивните параметри, осигурява оптимална работа и сигурност на камината на пелети. Самата система променя константно подаването на необходимият въздух за горене, на база едрина, плътност на пелетите и моментната тяга на комина.

Сонда "К"

Засича температурата в горивната камера и дава възможност за по-надежден и бърз контрол на фазите на запалване, изключване и автоматично повторно запалване на камината.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!